Logitech'in yeni kablosuz faresi 12 aylık şarj ömrü sunuyor, fiyatı ise şaka gibi Logitech'in yeni kablosuz faresi 12 aylık şarj ömrü sunuyor, fiyatı ise şaka gibi
Amazfit, Balance adlı akıllı saat modelinde kan basıncı ölçüm aracını test ediyor. Bu yenilik, özellikle Çin, Malezya ve Brezilya'daki kullanıcılar tarafından fark edildi ve akıllı saatin üzerinden doğrudan kan basıncı takibi yapma imkanı sunuyor. Bu özellik henüz resmi olarak duyurulmamış olsa da sınırlı bir test aşamasında olduğu anlaşılıyor. YouTube'da bir kullanıcının paylaştığı bir videoda, saat üzerindeki özel bir uygulama aracılığıyla kan basıncı ölçümünün nasıl yapıldığı gösteriliyor.

Kullanıcılar, ölçüm yapmak için saat kayışını sıkılaştırmaları ve saatin sertifikalı bir tıbbi cihaz olmadığına dair bir uyarıyı kabul etmeleri gerekiyor. Ölçüm süreci yaklaşık 30 saniye sürüyor ve kullanıcının kolu düz bir zemin üzerine sabitlenmiş haldeyken hareketsiz kalması isteniyor. Ölçüm tamamlandığında, sistolik ve diyastolik kan basıncı değerleri ile mevcut kalp hızı ekranda görüntüleniyor. Uygulama ayrıca önceki ölçümleri de saklayabiliyor.

Amazfit Balance'ın bu özelliği, Samsung Galaxy Watch benzeri, başlangıçta geleneksel bir kan basıncı manşonu ile kalibrasyon gerektiren ve düzenli sensör kalibrasyonunun doğruluk için önerildiği bir sistemle çalışıyor olabilir. Balance, geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Zepp Aura ve Zepp Coach tarafından desteklenen AI ile gelişmiş sağlık ve fitness özellikleri sunarak piyasaya sürüldü. 1.5 inçlik AMOLED ekran, 50 metre suya dayanıklılık ve uyku takibi için bir BioTracker içeriyor. Ayrıca meditasyon ve rahatlama ses manzaraları sunuyor ve AI destekli uyku koçluğu, abonelik hizmeti olarak sunuluyor. Çeşitli vücut metriklerini ölçebilen saatin batarya ömrü ise 14 güne kadar çıkabiliyor.

Bunun yanı sıra Amazfit, Balance akıllı saat ile uyumlu çalışan Vücut Kompozisyonu Analizörü Mat'ı da piyasaya sürdü. Bu ürün, bioelektriksel empedans analizi kullanarak, özellikle alt vücut kompozisyonu metriklerine odaklanarak daha kapsamlı bir sağlık profili sunuyor. Bu yeniliklerin ne zaman daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacağı henüz bilinmiyor ancak Amazfit'in akıllı saat özelliklerini genişletme konusunda sınırları zorladığı ve kullanıcılara pratik çözümler sunduğu açık. Bu gelişmelerin takipçisi olacağız ve Amazfit'ten gelecek resmi açıklamaları bekliyor olacağız.