Edinilen bilgiye göre, Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Babadağ’da 1900 metre pistinden pilot Ali Kıdıl ile Çin uyruklu turist Xiangrui Meng tandem (ikili) uçuş gerçekleştirdi. Paraşüt, havalandıktan kısa süre sonra henüz belirlenemeyen nedenle kayalık ve sarp bölgeye düştü.

Paraşüt Kazasında Türk Pilot Ile Çinli Turist Hayatını Kaybetti (8)

Kazayı gören diğer yamaç paraşütü pilotlarının ihbarı üzerine bölgeye UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi. Sarp ve kayalık arazi nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük yaşayan ekipler, yaklaşık 10 saat süren zorlu kurtarma çalışması yürüttü.

Paraşüt Kazasında Türk Pilot Ile Çinli Turist Hayatını Kaybetti (5)

Helikopter desteğinin de sağlandığı operasyonda ekipler, kayalık alanda bulunan iki kişinin cansız bedenine ulaştı. Uzun süren çalışmaların ardından iki kişinin cansız bedeni sarp araziden alınarak helikopterle Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Paraşüt Kazasında Türk Pilot Ile Çinli Turist Hayatını Kaybetti (4)

Öte yandan Çinli turist ve pilotun yakınları ve arkadaşlarının da hastane önünde üzüntülü şekilde beklediği görüldü.

Paraşüt Kazasında Türk Pilot Ile Çinli Turist Hayatını Kaybetti (6)

Kazayla ilgili inceleme sürüyor.

Paraşüt Kazasında Türk Pilot Ile Çinli Turist Hayatını Kaybetti (3)