CHP’li Altıntaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün yerel medyayı tararken AKP milletvekili Rıza Posacı’nın katıldığı bir yayın ile karşılaştım. Bu yayındaki ifadelere bakınca hemen yayının saatini kontrol etmek ihtiyacı hissettim. Zira böyle ifadeleri kullanmak için herhalde uykudan “AYILAMAMIŞ” olmak gerekir.
Gerçekten bırakın siyaseti, hayatın en basit alanında dahi iğrençliğin, seviyesizliğin bir dozu olur düzeyi olur. Düzeysizliğin düzeyi mi olur demeyin. Bir şeyi eleştirmek başkadır, hakaret başkadır, iğrençleşmek bambaşka…
Bütün Türkiye, İzmir’e kenetlenmişken, iktidarı muhalefeti, toplumsal birliktelikle omzumuzu, bedenimizi, varlığımızı İzmir için seferber etmişken, bir milletvekilinin bu türden açıklamalarını ben başka türlü izah edemiyorum. O sözlerinizi size iade ediyorum Rıza Posacı. Gerçekten seviyesizlikte çıtayı uzaya koydun Aydın siyasetinde. Bravo… Ama bu başarını keşke şu felaketle yüzleştiğimiz zaman göstermeseydin bari.
Hani gerçekten seni tarife zorlanıyorum ben. Bak şimdi oturduğun yerden herhangi bir televizyon kanalının birini aç; “o enkazlar da yeni mucize umudu” yazıyor. Ekranlar gerçekleşen mucizelerin resimleriyle dolu. Sen nasıl hastalıklı bir ruh halinin tezahürüsün de halen daha insanlara köpek benzetmesi yapıyorsun. Senin çalışma düsturun, olaylara bakışın bu mu Posacı? Senin orada böyle mi dönüyor bu işler? Eğer öyle ise lütfen açık yüreklilikle söyle, ben behamahal gereğini yapacağım. Yapacağım ki; tüm Aydın acımızı, umudumuzu, kederlerimizi bağladığımız İzmir’imize verdiğimiz zamanımızdan, emeğimizden çalma.