Cem Celil Lale/Haberaydin.com - Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de temizlik hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ve biriken çöpler sokakları yaşanmaz hale getirdi. İlçenin farklı noktalarında çekilen görüntüler, çöp konteynerlerinin çevresinin vahşi depolama alanına dönüştüğünü ortaya koydu.

Didim’de Sokaklar Çöp Dağları Ve Moloz Yığınlarına Teslim (4)

Sokaklar ve kaldırımlar çöpten geçilmiyor

Yeni Partili Didim Belediye Başkanı Hatice Totik Gençay idaresindeki belediyenin temizlik işleri biriminin yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar, kaldırımların çöp ve artıklarla kapatılmasından şikayetçi. Konteyner kenarlarına atılan eski yataklar, hurda mobilya parçaları, araba lastikleri ve budanmış ağaç dallarının günlerdir toplanmadığı görülürken, biriken kirlilik hem çevre sağlığını tehdit ediyor hem de turizm kentine yakışmayan görüntüler oluşturuyor.

Didim’de Sokaklar Çöp Dağları Ve Moloz Yığınlarına Teslim (2)

Vatandaştan Başkan Gençay’a Çağrı: Söz değil hizmet istiyoruz

Hatice Totik Gençay’ın ilçedeki temel belediyecilik hizmetlerini dahi aksattığını ifade eden Didimliler yaşanan duruma tepki gösterdi. Sokakların ilgisizliğe terk edildiğini vurgulayan ilçe sakinleri, "Turizmin gözbebeği Didim’e bu görüntüler hiç yakışmıyor. Konteynerlerin etrafı moloz, eski eşya ve çöp yığınlarıyla dolu. Yürümeye kaldırım bulamıyoruz. Sayın Başkanı laf üretmeye değil, asli görevi olan temizlik ve belediyecilik hizmetlerini yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevrede oluşan kirliliğin ve kötü kokunun önüne geçilmesi için belediye ekiplerinin acilen göreve başlaması bekleniyor.

Didim’de Sokaklar Çöp Dağları Ve Moloz Yığınlarına Teslim (1)