Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Brezilyalı futbolcunun yaklaşık dört hafta önce kelime-i şehadet getirerek İslamiyet'i seçtiği öne sürüldü. Ancak Roberto Carlos cephesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'ndaki başarılı kariyeriyle futbol tarihine adını yazdıran Roberto Carlos, bu kez özel hayatıyla gündeme geldi.
İddiaya göre İslamiyet'i seçti
Ortaya atılan iddiaya göre Roberto Carlos, bir süredir Brezilya'da yaşayan İslam dünyasının tanınan isimlerinden Sheikh Jihad Hammadeh ile görüşmeler gerçekleştiriyordu.
Carlos'un yaklaşık dört hafta önce Hammadeh'i ziyaret ettiği ve bu buluşma sırasında kelime-i şehadet getirerek Müslüman olduğu ileri sürüldü.
Ali Şahin'den dikkat çeken paylaşım
İddiayı gündeme taşıyan gelişmelerden biri de AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım oldu.
Şahin, Brezilya'nın São Paulo kentinde İslam toplumunun temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin paylaşımında Sheikh Jihad Hammadeh'in kendisine Roberto Carlos'un uzun süredir iletişim halinde olduğunu ve yaklaşık dört hafta önce gerçekleştirdiği ziyarette kelime-i şehadet getirerek İslamiyet'i seçtiğini aktardığını belirtti.
Şahin paylaşımında ayrıca Roberto Carlos'un İslamiyet'i seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, futbolcunun kendisi ve ailesi için sağlık, huzur ve bereket temennisinde bulundu.
Roberto Carlos'tan henüz resmi açıklama yok
Öte yandan, ortaya atılan iddiaya ilişkin Roberto Carlos'un kendisinden veya temsilcilerinden şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi. Bu nedenle futbol efsanesinin din değiştirdiğine yönelik iddia, şu aşamada resmi olarak doğrulanmış değil.
Türkiye'de Fenerbahçe formasıyla da futbolseverlerin yakından tanıdığı Roberto Carlos, Real Madrid'deki uzun yıllarının yanı sıra Brezilya Milli Takımı ile kazandığı başarılarla dünya futbolunun en önemli savunma oyuncuları arasında gösteriliyor.






