Sosyal medyada feryat eden mahalle sakinleri, belediyeyi göreve çağırdı.

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de yaz sezonunun ortasında yaşanan çevre ve temizlik ihmalleri vatandaşları çileden çıkardı. Fevzipaşa Mahallesi sınırlarında yer alan Uslu Sitesi Uslu Caddesi üzerindeki çöp konteynerlerinin çevresi ve sokaklar adeta çöplüğe dönüştü.

Didim Çöp Çilesi 2 Aydır Toplanmıyor! (5)

Mahalle sakinleri isyan etti

Sosyal medya gruplarında durumun fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar, çöplerin yaklaşık iki aydır düzenli toplanmadığını iddia etti. Fotoğraflarda konteynerlerin dolup taştığı, çöp poşetlerinin, evsel atıkların, molozların ve eski mobilya parçalarının cadde kenarına saçıldığı görüldü.

Didim Çöp Çilesi 2 Aydır Toplanmıyor! (4)

Koku ve sağlık riski endişesi

Sıcak yaz günlerinde biriken çöplerin çevreye ağır kokular yaydığını ve sinek populasyonunu artırdığını belirten site sakinleri, durumun ciddi bir halk sağlığı riski oluşturduğunu vurguladı. Yaz tatili için bölgede bulunan vatandaşlar ve mahalle sakinleri, Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bölgede acilen kapsamlı bir temizlik çalışması yapmasını ve çöp toplama hizmetlerini aksatmadan sürdürmesini talep ediyor.

Didim Çöp Çilesi 2 Aydır Toplanmıyor! (2)