Alınan Kararlar:

Aydınlılar Dikkat! Giriş Çıkış Saatleri Değişti3

    • Milli Park'ın günübirlik kullanım alanlarının toplam taşıma kapasitesi 1.505 araç olarak belirlendi. Bu kapasiteyi aşan araçlar park alanına alınmayacak.

Aydınlılar Dikkat! Giriş Çıkış Saatleri Değişti

    • Giriş kapısından Karasu Koyuna kadar olan ana yola araç park edilmesi yasaklandı. Park eden araçlara cezai işlem uygulanacak ve araçlar çekilecek.

Aydınlılar Dikkat! Giriş Çıkış Saatleri Değişti2

  • Yangın Önlemleri:
    • Meteorolojik verilere göre nispi nemin düşük, rüzgarın şiddetli ve yangın riskinin yüksek olduğu günlerde Milli Park'a ziyaretçi ve araç girişi kapatılabilecek.

Aydınlılar Dikkat! Giriş Çıkış Saatleri Değişti6

  • Diğer:
    • Milli Park alanı içinde günübirlik kullanım alanları dışında kalan orman yolları ve ormanlık alanlara girmek yasaktır.

Aydınlılar Dikkat! Giriş Çıkış Saatleri Değişti4

    • 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 105. ve 110. maddelerinde belirtilen cezalar güncellendi. Bu kapsamda, Milli Park İdaresince belirlenen konaklama alanları dışında ormanda konaklayanlara 2.376 TL idari para cezası, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu orman yangınına sebebiyet verenlere 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası, kasten orman yakanlara ise 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek.

Artık kedi-köpek gibiler! Bu kez de sahile indiler Artık kedi-köpek gibiler! Bu kez de sahile indiler

Not: Bu haber, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya dayanmaktadır. Ziyaret planı yapmadan önce Milli Park Müdürlüğü ile iletişime geçmeniz ve güncel bilgileri almanız tavsiye edilir.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.