Akdeniz Koruma Derneği, Muğla Ortaca’da yer alan okullarda ‘Akdeniz’i Koruyorum’ eğitimi ve semineri çerçevesinde Akdeniz foku başta olmak üzere Akdeniz Havzasında yaşayan deniz çayırları, kum köpek balıkları gibi türlerin ve deniz ekosistemlerinin tanınması ve korunması için neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Eğitimlerde, AKD önderliğinde geliştirilen Akdeniz Koruyucuları kart oyunu çocuklarla birlikte oynandı ve eğitim sonunda çocuklar, aldıkları sertifika ile Akdeniz Koruyucuları unvanına sahip oldu. Eğitim ve seminerlerin sonunda çocuklara matara, tshirt, defter ve boyama kağıdı hediye edildi. Eğitim ve seminerlerinde 16 okulda 401 çocuğa ulaşan Dernek, çocuklarda Akdeniz keşiş foku ve deniz çayırları gibi türleri koruma bilincinin oluşmasını amaçlıyor.

YKS’ye girecekler dikkat! YKS’ye girecekler dikkat!

Akdeniz Koruma Derneği, TUI Care Foundation işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘TUI Sea The Change Türkiye’ projesi çerçevesinde, 2023 yılında Türkiye’nin güneybatı kıyılarında Akdeniz fokunun ve yaşam alanlarının korunmasına yönelik bilimsel ve farkındalık artırıcı çalışmalar gerçekleştirmeye başladı. 2025 yılına dek sürecek çalışmalarda Akdeniz Koruma Derneği, Akdeniz foku ve yaşam alanlarına yönelik izleme ve koruma çalışmaları yürütecek. Bu çerçevede turizmin yoğun olduğu Türkiye’nin güneybatı kıyılarındaki yerel halk, yerli, yabancı turistler ve işletmelere yönelik farkındalık artırıcı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bölgedeki tur tekneleri ve otellerle birlikte çalışarak çocuk ve yetişkinlerin, Akdeniz foku başta olmak üzere Akdeniz Havzasında yaşayan deniz çayırları gibi türlere ve yaşam alanlarına dair bilgi sahibi olunması ve korunması için neler yapılması gerektiğini aktarıyor. Bu çerçevede çocuklar için özel geliştirilen animasyon ve kart oyunu gibi öğretici materyallerle toplamda 600 çocuğa ulaşılması ve çocukların türe yönelik bilgileri eğlenerek öğrenmeleri hedefleniyor. Geçtiğimiz yılın sonu ve bu yılın başında Ortaca’da gerçekleşen seminer ve eğitimlerle 401 çocuğa ulaşan Dernek, yaz aylarında otellerde de çocuklara yönelik eğitime devam edecek.