Karpuzun bir faydası daha ortaya çıktı Karpuzun bir faydası daha ortaya çıktı

Yeni müfredat, görüş ve önerilerin hızlıca incelenmesinin ardından Talim ve Terbiye Kurulu'ndan geçti. Bugün de (27.05.2024) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayıyla resmi olarak kabul edildi. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında yeniden düzenlenen müfredat, “https://mufredat.meb.gov.tr” adresinde yayımlandı.

Geniş Katılımlı Görüş ve Öneri Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 9 dersin öğretim programı ile ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 10 dersin öğretim programı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 7 dersin öğretim programı, 26 Nisan’da kamuoyunun görüş ve önerisine sunuldu. 10 Mayıs’a kadar askıda kalan taslağa bu sürede 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi.

Komisyonların Değerlendirmesi

Görüş ve önerilerin öğretim programlarına yansıtılması amacıyla ilgili komisyonlar gerekli tasnif ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra, yeni müfredat Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayına sunuldu. Müfredat taslağına, öğretmenlerden 38 bin 865 görüş ve öneri gelirken, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve diğer eğitim paydaşları ise 28 bin 419 görüş bildirdi.

Katkıların Dağılımı

Müfredat için iletilen görüş ve önerilerin yüzde 58’i öğretmenlerden, yüzde 42’si ise diğer paydaşlardan geldi.

Yeni müfredatın ayrıntılarına ve güncel öğretim programlarına "https://mufredat.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilir.