"Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi" adı verilen sistem, 1 Eylül 2026 itibarıyla vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.
Teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kullanılacak olan yeni merkez sayesinde, trafik ve kasko sigortalarına ilişkin hasar bildirimleri tek bir telefon hattı üzerinden yapılabilecek.
İlk aşamada trafik ve kasko sigortalarını kapsayacak
Yeni uygulama kapsamında ilk etapta trafik ve kasko poliçelerinden kaynaklanan hasar ihbarları alınacak. Sigorta şirketlerinin sisteme entegre edilmesiyle birlikte vatandaşlar, farklı şirketlerle ayrı ayrı iletişim kurmak yerine Alo 193 hattı üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Usulsüzlükler de aynı hat üzerinden bildirilebilecek
Alo 193 yalnızca hasar bildirimlerinin yapıldığı bir merkez olmayacak. Sigorta süreçlerinde karşılaşılan yasa dışı faaliyetler, usulsüz uygulamalar ve vatandaşların mağduriyet yaşadığını düşündüğü durumlar da bu hat aracılığıyla doğrudan SEDDK'ya iletilebilecek.
Trafik sigortalarında eylem planı tamamlandı
SEDDK, trafik sigortalarında özellikle değer kaybı kaynaklı anlaşmazlıkların azaltılması ve sektördeki kötü niyetli uygulamaların önlenmesi amacıyla hazırladığı beş maddelik eylem planının son aşamasını da Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi'nin kurulmasıyla tamamlamış oldu.





