Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? Öyle ki adına film bile yapıldı! İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi Dağlar Kızı Reyhan aslında kim? Öyle ki adına film bile yapıldı! İşte Azeri türkünün acıklı hikâyesi
Threads, Rekabet Kurulu’nun ‘kişisel veriler’ üzerine verdiği karar gereği faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak.

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi META’nın sahipliğindeki Threads, Türkiye’deki faaliyetini geçici olarak sonlandırıyor.

Gerekçe Rekabet Kurulu’nun 18 Mart’ta verdiği ve Threads ile Instagram arasında veri paylaşımını yasaklayan geçici bir tedbir kararı.

Threads bu nedenle faaliyetlerini 29 Nisan’dan sonra durduracak. Konuyla ilgili açıklama yapan META, "Bu geçici tedbir kararına katılmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm hukuki şartlarına uyduğumuza inanıyoruz ve bu karara itiraz edeceğiz. Rekabet Kurumunun geçici tedbir kararı, bize Türkiye'de Threads'i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenek bırakmıyor. Rekabet Kurumu ile yapıcı bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz ve Threads'i Türkiye’deki insanlara mümkün olan en kısa sürede tekrar sunmayı umuyoruz" dedi.

META ayrıca Türkiye'de Threads'i kullananların, profillerini silmeden dondurabileceği ya da profillerini tamamen silebileceğini belirtti:

"Threads tekrar Türkiye'ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Profillerini donduran kişiler diledikleri zaman 'Bilgilerini İndir' aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek. Türkiye'de Facebook, Instagram, WhatsApp veya diğer META hizmetleri ile diğer ülkelerde Threads kullanımı bundan etkilenmeyecek."