Bu büyük proje Söke Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilecek. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan; boşalan eski otogar alanının atıl ve boş kalmaması için, kısa vadede açık otopark olarak kullanılması için karar aldıklarını açıkladı.

17 dönümlük eski otogar alanı Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile en az 500 araçlık açık otopark alanı olarak düzenlenecek.

Yaralı porsuğu jandarma ekipleri kurtardı Yaralı porsuğu jandarma ekipleri kurtardı

İstasyon Caddesi’nde yapılan yeraltı otoparkının ‘125 araçlık otopark yeter mi?’ sorusu ile çok eleştirildiğini ancak bir saatlik kullanımın ücretsiz olmasına rağmen dolmadığını belirten Başkan Arıkan; kuralsız parkların diğer kurumlarla işbirliği ile önlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Şehir merkezi Çarşamba pazarı yanında bulunan eski otogar alanının açık otopark yapılmasıyla birlikte sıkıntının ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan; “İlçede en fazla dile getirilen sıkıntı otopark. Ancak görüyoruz ki vatandaşlarımız yeraltı otoparkı yerine çay kenarı başta olmak üzere ilçe merkezinde çeşitli yerlere araçlarını park etmeye devam ediyor. Sıkıntıyı çözme konusunda görev sadece Büyükşehir ve Söke Belediyesi’ne değil, halkımıza ve diğer kurumların denetimlerine de düşüyor. Bizim yarattığımız otopark alanları, ilçemiz trafik ekiplerinin destekleri ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile bu sorunu aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Aydın