Poco Deadpool ile işbirliğine gitti, ortaya müthiş bir telefon çıktı Poco Deadpool ile işbirliğine gitti, ortaya müthiş bir telefon çıktı
PlayStation 5 konsol deneyimine eklenen ve oyuncuların seviyeleri geçebilmeleri için ipuçları, tüyolar ve yürüme videolarına kolayca erişmelerini sağlayan Oyun Yardımı özelliği, Sony'nin yeni bir gelişmeyle daha da ileri taşınıyor. 2020 yılında PlayStation 5 ile birlikte tanıtılan bu özellik, şimdi "Topluluk Oyun Yardımı" adı altında genişletiliyor. Bu yeni ek, oyuncuların kendi oluşturdukları ipuçlarını ve videoları paylaşmalarına olanak tanıyacak. Bu videolar, topluluk tarafından faydalı bulunduğunda "Topluluk Oyun Yardımı" etiketi ile yayınlanacak.

Topluluk Oyun Yardımı, ayarlar bölümünden bu özelliğe katılım sağlandıktan sonra otomatik bir süreci içeriyor. Desteklenen bir oyun içinde belirli bir aktiviteyi tamamlayan oyuncuların videoları otomatik olarak kaydedilecek ve ardından yüklenecek.

Yüklenen videolar, bir moderatör tarafından incelenerek, topluluğa yardımcı olup olmayacağına karar verilecek. Videonun faydalı olduğu düşünülürse, topluluk tarafından sağlandığı belirtilerek Oyun Yardımı ipucu olarak yayınlanacak ve oyunculara bir sistem bildirimi gönderilecek.

Sony, yalnızca ham videonun yükleneceğini belirterek oyuncuların ses, web kamerası görüntüleri veya parti sohbeti seslerinin paylaşılmayacağının altını çiziyor. Oyuncular, yayınlanan videoları kontrol edebilecek ve istedikleri takdirde kaldırabilecekler. Topluluk Oyun Yardımı'na ek olarak, geliştiriciler tarafından sağlanan ipuçları da mevcut olmaya devam edecek. Topluluk Oyun Yardımı etiketiyle sunulan ipuçlarına erişildiğinde, oyuncular bu içerikleri değerlendirerek sistemde daha faydalı içeriklerin öne çıkmasına yardımcı olabilecekler. Bu yeni özellik, yıl içinde seçili oyunlarda kullanıma sunulacak ve PlayStation topluluğunun deneyimini zenginleştirecek bir katkı sağlayacak.