İstanbul’da trafik polislerinde uygulanan yaka kamera sisteminin, Türkiye genelinde kullanıma sunulacağını dile getiren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğüne bağlı tüm polislere 2025 yılı itibarıyla yaka kamerası takılacağını açıkladı. Konu ile ilgili detaylar işte sizlerle...

CNN Türk’te Ahmet Hakan tarafından sorulan sorulara yanıt verem İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polislere 2025 yılı itibarıyla yaka kamerası takılacağını açıkladı. Bakan Yerlikaya, kameraya bağlı yüz tanıma sisteminin olacağına dile getirerek konu ile ilgili şu ifadeleri kullanarak açıklama yaptı;

Yeni sistem dahilinde 2025 yılında tüm polislere yaka kamerası takılacak. Bu sistem sayesinde polisle vatandaş arasındaki konuşmalar kayıt altına alınacak. Aynı sistem, polisi, jandarmamın tutum ve davranışları aynı zamanda da vatandaşların tutum ve davranışlarını kayıt altına alacak. Bu sistem ile birlikte, daha şeffaf hizmet sunulmuş olacak.

Vatandaş ve polis arasındaki görüşmeler merkezden kamera aracılığıyla anbean takip edilecek. Gerektiği anda anında müdahale edilebilecek.

Bakan Yerlikaya, İstanbul’a 7 bin polis verdiklerini dile getirerek, “İstanbul’un en büyük sorunu bilindiği üzere trafik. Bölgenin yapısal durumları da baz alındığında, trafiğin kontrolüyle ilgili daha güçlü olmak gerekiyor. Bölgeye ataması yapılan polis memurların 2 bin 500’ünü trafiğe, 3 bin 69’unu asayişe, diğer birimlere ise 1.425 polis verdik. Ayrıca, 1.173 araç, 600 de motosikleti bölgenin hizmetine sunduk” dedi.

İstanbul’da KGYS kameralarının sayısının artacağını dile getiren Bakan Yerlikaya, “ KGYS, sadece ana arterlerde değil, şehrin her yerinde olması gerekiyor. Bu nedenden dolayı, 10 bin MOBESE sayısı bu binayla en az 50 bin yapacağız. Asıl hedefimiz 75 bin MOBESE” diyerek, kurumsal firmaların kameralarını da sisteme entegre edeceklerini açıkladı.