Medical Point Hastaneler Grubu, çevre dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Kurulan güneş enerji santralleri sayesinde İzmir, Gaziantep ve Batman hastanelerinin elektrik ihtiyacının yüzde 80’i güneş enerjisinden karşılanmaya başlandı. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Gelecek dönemde de Medical Point Hastaneleri olarak, karbon ayak izimizi daha da azaltmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Geleneksel enerji kaynakları, hem çevreyi ve hem de insan sağlığını tehdit etmeye devam ederken, Medical Point Hastaneleri çevre ve insan dostu adımlar atmaya devam ediyor. İEÜ Medical Point Hastanesi, geçtiğimiz yıl uyguladığı enerji yönetimi politikaları sonucunda 1 yılda elektrikte yüzde 15, doğal gazda ise yüzde 25 daha az tüketim gerçekleştirdi. Hastane, Kalite İyileştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ve Teknik Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, enerji yönetimi alanında gerçekleştirdiği bu uygulamalar sonucunda "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası" almaya hak kazandı. Enerjideki dönüşümü desteklemek adına projelerini bir bir hayata geçiren İEÜ Medical Point Hastanesi’nin bahçesine elektrikli araçlar için iki adet şarj istasyonu da kuruldu.

‘Hedef tüm ihtiyaci güneşten karşılamak’

‘Gezegenin sağlığı eşittir insan sağlığı mottosuyla’ yoluna devam eden Medical Point Hastaneleri, temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları noktasında da önemli bir adım attı. Geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan Gaziantep ve Manisa’daki güneş enerjisi santralleri (GES) hizmete girdi. Bu projeyle birlikte İzmir, Batman ve Gaziantep’teki Medical Point Hastaneleri’nin elektrik ihtiyaçlarının yüzde 80’ine yakını güneşten elde edilmeye başlanıldı.

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba enerji alanında çalışma yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Kubba, “Tıp alanındaki başarılarımızın yanı sıra topluma ve çevreye katkı sağlamak için çalışmaya da devam ediyoruz. Medical Point Hastaneler Grubu olarak iklim krizi gerçeğinin farkındayız ve sorumluluk almaya kararlıyız. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalarla, çevreye olan duyarlılığımızı ve sürdürülebilirlik çabalarımızı artırdık. Ancak daha fazlasını yapmamız gerektiğini biliyoruz. Enerji tüketimindeki azalma, yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş ve çevre dostu uygulamaları teşvik etme adımlarımız sadece başlangıçtır. Gelecek dönemde Medical Point Hastaneleri olarak, karbon ayak izimizi daha da azaltmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Kubba, hastanelerdeki elektrik ihtiyacının tamamını güneşten elde etmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.