Evlenmek için durağa ilan astı! Evlenmek için durağa ilan astı!
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı "Balon Balığı Avcılığını Destekleme Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak geçerli hale geldi. Tebliğ, 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında, Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarındaki balıkçıların, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne kayıtlı ve geçerli ruhsatları olan gemileriyle istilacı balon balıklarını avlamalarını desteklemeyi amaçlıyor.

Tebliğe göre, lagocephalus sceleratus, lagocephalus spadiceus, lagocephalus suezensis, lagocephalus guentheri, tylerius spinosissimus, lagocephalus lagocephalus, sphoeroides pachygaster, torquigener flavimaculosus türlerine ait balon balıklarının avlanması destek kapsamına alındı. Belirlenen süreçte, her bir lagocephalus sceleratus balon balığının 150 bin adede kadar olanı için 25 lira, diğer belirtilen türler için ise her bir balık için 125 bin adede kadar olanı için 10 lira destek ödemesi yapılacak.

Destek kapsamında avlanan balon balıkları, insan sağlığını riske atmayacak şekilde balıkçı gemilerinde yakalanacak. Ayrıca, avlanma sırasında balıkçı gemilerinde koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet gibi malzemeler bulundurulacak. Balıklar, sadece il müdürlüklerince belirlenen noktalardan karaya çıkarılacak ve Ege Denizi'nde kıyıdan en az 5 deniz mili, Akdeniz'de ise en az 10 deniz mili uzaklıkta uluslararası sularda denize bırakılarak bertaraf edilecek.

Ayrıca, 27 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve "Balon Balığı Avcılığını Destekleme Tebliği (Tebliğ No: 2021/20)" olarak bilinen tebliğ yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak: f5haber