Fatih'te iki kuyumcuyu hedef alan dolandırıcılık iddiası, bölgede büyük şaşkınlık yarattı. Yabancı uyruklu bir kişi ile ortağının, sipariş ettikleri yaklaşık 4 kilogram altını parasını ödemeden alarak kayıplara karıştıkları öne sürüldü.

İddiaya göre, Gedikpaşa Caddesi'nde çantacılık yapan şüpheli, iki ayrı kuyumcudan yüklü miktarda altın siparişi verdi. Güven kazanan şüpheli, kuyumcuları iş yerine çağırarak altınları teslim aldı.

Kasaya koyuyormuş gibi yaptı

Şüpheli, altınları kasaya koyacağını söyleyerek önceden hazırladığı düzenekle kasanın yanındaki bir kolinin içine bıraktı. Bu sırada ortağı olduğu belirtilen kişi, içerisinde altınların bulunduğu koliyi alarak iş yerinden ayrıldı.

Bir süre sonra şüpheli de ödeme için kendisine para geleceğini söyleyip iş yerinden çıktı. Uzun süre bekleyen kuyumcular, iki kişinin geri dönmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayarak polise haber verdi.

Polis şüphelileri arıyor

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, iş yerinde inceleme yaptı ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bölgede esnaflık yapan Emre Arslan, şüphelinin daha önce Kapalıçarşı'dan alışveriş yaparak çevrede güven oluşturduğunu belirterek, bir gün önce de iki kuyumcuyu iş yerine davet ettiğini ifade etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.