Marketlerdeki ürünler değişiyor.. Fiyat artışı böyle önlenecek Marketlerdeki ürünler değişiyor.. Fiyat artışı böyle önlenecek

Taşıt kredilerinin sınırlı ve faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar kredi kartına başvurdu.

Son dönemde kredi kartıyla 12 taksitli ikinci el araca talep artışında patlama yaşanıyor. Araç almak isteyen vatandaşlar kredi kartını limitin yettiği ölçüde araç fiyatının üzerini tamamlamak için kullanıyor. Son olarak kredi kartına 12 taksitle satışlar yapmaya başladıklarını aktaran sektör yetkilileri, bu noktada talebin fazla olması ve beklentilerin üzerinde çok işlem yapmayı şaşırtıcı bulduklarını ifade ediyor. Sebebi ise taşıt kredisi kullanılan durumlarda araca rehin konulması, hayat sigortası vs. gibi zorunlulukların olması”

PARA POLİTİKASINDA SIKILAŞMA FİYATLARI ARTIRACAK

Hürriyet'te yer alan habere göre, ikinci elde fiyatların şubat ayında yeniden artmaya başladığını söyleyen yetkililer, “Geçen sene 8.8 milyon adet ikinci el araç tescili gerçekleşti. Bu sene de geçen seneye yakın olur. Seçimden sonra para politikasında sıkılaşma gözüküyor. Sıfır satışları bundan etkilenir ancak ikinci ele etkisi çok keskin olmaz. Bu sene ‘ikinci ele ikinci el’ şeklinde insanların araçlarını gençleştirmesini bekliyorum. Örneğin, tüketiciler 8 yaşındaki aracını 4 yaşındaki ile 5 yaşındaki aracını 2 yaşındaki ile değiştirecek. Ekonomik gerekçeler ikinci el tercihini rasyonel olarak arttıracak” bilgisini verdi.  Ayrıca, sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında yılın geri kalanında kademeli olarak artış beklediklerini de kaydetti.