Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kişinin kredi kartı limitine göre değişiklik göstermektedir. Şu anda 25 bin TL'ye kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme tutarı yüzde 20 iken, 25 bin TL üzerindeki limitlere sahip kartlarda bu oran yüzde 40'tır. Ancak uzmanlar, kredi kartı asgari ödeme tutarlarının daha yüksek olması gerektiğini düşünmektedirler.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, vatandaşlar, artan maliyetler ve enflasyonla mücadele çabaları nedeniyle kredi kartlarına yönelmektedirler. Ancak bu durum, bazı olumsuz sonuçlara da yol açabilir. Bayram'a göre, kredi kartlarının zorunlu harcamalar dışında riskli yatırımlara dönüştüğü de görülmektedir. Bu durum, borsa ve kripto paralara olan yatırımların artmasına ve kişilerin borçlanma alışkanlıklarının artmasına neden olabilir.

Aydın inciri için zorlu mesai başladı Aydın inciri için zorlu mesai başladı

Bayram'a göre, kredi kartı asgari ödeme tutarlarının yükseltilmesi gerekmektedir. Çünkü kredi kartları borç aracı değil, ödeme aracıdır ve kişiler harcamalarını buna göre yapmalıdırlar. Ancak kredi kartı faizlerinin artması beklenmemektedir.

Sonuç olarak, kredi kartlarının kullanımı ve ödeme alışkanlıklarının önemli olduğu vurgulanmaktadır. Kredi kartı kullanıcılarının bütçelerine uygun şekilde harcama yapmaları ve asgari ödemelerini zamanında yapmaları önemlidir.