Aydın’ın sarmaşık şampiyonu! Tam 400 bağ.. Aydın’ın sarmaşık şampiyonu! Tam 400 bağ..

Kayıt dışılık ile mücadele edeceklerine dikkat çeken Bakan Şimşek, “Nokta atışı yaparak. Kayıt dışı ile mücadele edilecek. Bu doğrultuda da bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız’ dedi. Kira sözleşmelerinin e-devlet uygulaması üzerinden yapılmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını dile getiren Şimşek, gündemi değerlendirdi.

Bakan Şimşek, CNN Türk kanalında kayıt dışı vergi ve kira sözleşmeleri ile ilgili önemli açıklamalar yaparak kamuoyuna duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları gözden geçireceklerini, dile getirerek, daha üretken ve aynı zamanda da verimli alanlara yönelteceklerini belirtti.

Bakan Şimşek, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede yeni yöntemlerle ilgili açıklama yaparak konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Hazirandan itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi adına yeni POS cihazlarının kullanılacağına dikkat çeken Şimşek, Kayıt dışı ile mücadele edilerek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alınacağını aktardı. “Kayıt dışılık hak yemek demektir.” Diyen Şimşek kira sözleşmeleri ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gerekli çalışmalar yapılarak 420 binden fazla kapıyı çaldıkları dile getirerek, eldeki bilgiler doğrultusunda fiili durumlar karşılaştırılarak, kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden yapılması üzerine çalıştıklarına dikkat çekti.

Kira sözleşmelerinde yapılacak düzenlemelerle ilgili de bilgi veren Şimşek, “Bizim amacımız gönüllü uyumun aratması. Bu doğrultuda da içinde bulunduğumuz bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi gerekmektedir. Kira geliri elde eden fakat gelirin vergisini ödemeyen ya da düşük kira göstererek farkı elden alarak vergi kaçıran ev sahiplerinin beyannamelerini vermemesi durumunda, Nisan’da inceleme yapılacak. Beyanname vermeyen mükellef daha ağır sonuçlarla karşı karşıya kalacak.