Kekik üreticisi artık üretmeyecek Kekik üreticisi artık üretmeyecek
2000 lira olarak yatırılan emekli ikramiyesi bu yıl 3000 lira olarak yatırılacak. Ramazan Bayramı’na az bir süre kala emeklilere verilecek ikramiye tarihleri belli oldu. Emeliler merak içinde ikramiyelerin ne zaman hesaplara yatacağını sorguluyordu. Ödeme tarihinin duyurulmasının ardından gözer 4A, 4B, 4C ikramiye ödeme günlerine çevrildi. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, emekli bayram ikramiyesi ayın kaçında ödenecek? İşte emeklilerin 3 bin TL alacağı ikramiyenin hesaplara yatırılacağı tarih…

Bayram ikramiyeleri bu yıl 3 bin TL olarak verilecek. Emekli bayram ikramiyeleri, artık Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde yılda iki kez, toplamda 6 bin lira olarak ödenecek. Emekli bayram ikramiyesinin ne zaman alınacağına ilişkin bilgi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu. Peki, emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024, ayın kaçında hesaplara ödenecek? Emekliler 3 bin TL ikramiyeyi ne zaman alacak?

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak 2024, emekli ikramiyeleri nisanın kaçında alınacak?

Üç bin lira olarak hesaplara yatacak olan ilk emekli bayram ikramiyesi, Ramazan bayramından önceki hafta olan 2 Nisan - 5 Nisan arasında hesaplara yatacak.

Emekli bayram ikramiyelerinin verileceği tarih

4A kapsamında (SSK) gelir ve aylık alanların ödeme günü 17-18 olanlara 2 Nisan, 19-20-21-22 olanlara 3 Nisan, 23-24-25-26 olanlara 4 Nisan'da ödenecek. 4B'lilere (Bağ-Kur) ise tamamı 5 Nisan'da ödenecek. 4C emeklilerine (Emekli Sandığı) ise her ayın 1 ile 5'i arasında aylık alanlara ödeme günü 1 ve 2 olanlara 2 Nisan, 3, 4, 56 olanlara aylıkları ile birlikte aynı günde olmak üzere 3-5 Nisan tarihleri arasında bayram ikramiyeleri ödenecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri ile İftar Buluşması’nda şu açıklamada bulundu:

"Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirmeme prensibimizdir. Bu anlayışla asgari ücret 17 bin liraya çıktı. Böylece asgari ücrette yaklaşık yüzde yüz oranında artış oldu. Memurlarımızın aylıklarında ise 2024 yılı ocak ayında enflasyon farkıyla birlikte yüzde 50’ye yakın bir artış sağladık.

Aynı şekilde katlanarak artan emekli sayımıza rağmen emeklilerimizin ücretlerinde de çok önemli iyileştirmeler yaptık. Bu yıl emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyelerini inşallah 2 ile 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırmış olacağız. Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara düşürerek tüm toplum kesimlerinde daha kalıcı refah artışı sağlayacağız."

RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYE ÖDEMELERİ NASIL SORGULANIR?

Bayram ikramiyelerinin hesaplara geçip geçmediği, SGK tarafından uygulamaya alınan e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifresi üzerinden sorgulanabiliyor.

Ayrıca emekli maaşının yattığı bankanın müşteri hizmetleri üzerinden veya mobil bankacılıkla da öğrenilebiliyor.

Kaynak: f5haber