Aydın’ın sarmaşık şampiyonu! Tam 400 bağ.. Aydın’ın sarmaşık şampiyonu! Tam 400 bağ..

Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenme vücut sağlığı için ayrı bir önem teşkil ediyor. Özellikle oruç açarken, yanlış beslenme birçok sağlık sorununa neden olabilir. Bu nedenle de iftarda ve sahurda bazı detaylara dikkat ederek vücut sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Ramazan’da sağlıklı beslenme için alınması gereken önlemler arasında, en başta sahur vakti geliyor. Bu nedenle de sahurda muhakkak, kalkıp hafif bir kahvaltı yapmak önem arz etmektedir. Sahurda protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren yiyecekleri (tam buğday ekmeği, yumurta, yoğurt, peynir, meyve gibi besinler) tercih etmek metabolizmanın çalışmasını hızlandırarak, gün boyu enerji seviyesini dengelemeye yardımcı olacaktır.

İftar sofralarında, aşırı yağlı, ağır ve şekerli yiyeceklerle seçmek yerine daha dengeli ve hafif yiyecekler tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.İftarda özellikle su tüketimine dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü oruç süresince boyunca vücut su tüketimini ihmal ettiği için vücudun gerekli olan su tüketimini iftar ve sahurda karşılamak sağlık için önem arz etmektedir. Sıvı tüketiminde şeker oranı yüksek içecekler tercih etmek yerine su, taze sıkılmış meyve suları ya da bitki çayları tercih etmek daha doğru bir karar olacaktır.Gün boyu vücut için gerekli vitamin alınmadığı için özellikle Ramazanlıkta, sebzelere ağırlık vermek ve dengeli beslemek vücut sağlığı için önem arz etmektedir. Bu nedenden dolayı da İftar ve sahurda meyve ve sebzelerin yer alması sindirimi kolaylaştıracak ve aynı zamanda da vücudun gerekli vitamin, mineral lif almasına sağlayacaktır. Özellikle lif içeriği yüksek olan sebzeleri ve meyveleri tercih etmek daha doğru bir karar olacaktır.İftarda yemeği yavaş yavaş ve sindirime yardımcı olacak şekilde tüketmek ve aynı zamanda da tatlı tüketime dikkat etmek gerekmektedir.