Aydın'da üniversitelilerden jandarmaya yoğun ilgi Aydın'da üniversitelilerden jandarmaya yoğun ilgi
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, oruç tutmanın sağlık üzerinde bir dizi olumlu etkisi olduğunu vurguladı.

Oruç tutmanın sağlığa olan olumlu etkileri üzerine konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, bağışıklık sisteminin güçlenmesinden serbest radikallerin neden olduğu hasarların onarılmasına, iltihabın azaltılmasından kanser hücrelerinin yayılma hızının yavaşlatılmasına kadar bir dizi fayda sağladığını vurguladı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özkan Akyol, oruç tutmanın sağlığa olan faydalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Akyol, Ramazan ayının sağlık açısından iki yönde olumlu etkilerinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirtti. Bunların ilkinin sindirim sistemi ve fiziksel katkılar, ikincisinin ise insan psikolojisine olan faydalar olduğuna dikkat çekti. Oruç tutarken vücutta bulunan yağ hücrelerinin depolanmış yağların yakılmasına yardımcı olduğunu vurgulayan Dr. Akyol, bu sürecin sağlıklı zayıflamaya olanak sağladığını ifade etti. Ancak bu durumun sahur ve iftarda az kalorili beslenmekle gerçekleşebileceğini ekledi.

Dr. Akyol, yapılan bilimsel araştırmaların oruç ile insülin sağlığı arasındaki ilişkiyi açıkça ortaya koyduğunu da belirtti. Araştırmaların, oruç sırasında hücrelerin kandan daha fazla glikoz alımı üzerine uyarılar gönderdiğini ve bu durumun insülin sağlığına olumlu etki ettiğini gösterdiğini dile getirdi.

Dr. Akyol, Ramazan ayının sağlık açısından iki yönde olumlu etkilerinin bilimsel olarak kanıtlandığını belirtti. Sindirim sistemi ve fiziksel katkılar ile insan psikolojisine olan faydalar arasındaki ayrımı vurgulayarak, oruç tutarken vücutta biriken yağ hücrelerinin depolanmış yağların yakılmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Bu sürecin sağlıklı zayıflamaya olanak sağladığını ifade etti ve bunun için sahur ve iftarda az kalorili beslenmenin önemine işaret etti. Dr. Akyol, yapılan bilimsel araştırmaların oruç ile insülin sağlığı arasındaki ilişkiyi açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Oruç sırasında hücrelerin kandan daha fazla glikoz alımı üzerine uyarılar gönderdiğini ve bu durumun insülin sağlığına olumlu etki ettiğini vurguladı.

Kaynak: f5haber