Hackathonlar yalnızca belirli bir şirket tarafından yönetilmemektedir. Topluluklar ve sivil toplum kuruluşları tarafından da organize edilmektedir. Katılımcılar, yarışmanın niteliğine göre bu etkinliğe bireysel veya grup halinde katılabilmektedir. Hackathon yarışmaları yeni ürün ve fikirleri kodlar halinde ayrılan süre içinde jüriye sunmaktadır. Kendini geliştirmek isteyen kişiler için Hackathon çok önemlidir. İlgili ve meraklı kişiler deneyim ve bilgi edinmek için katılmalıdır. Bu sayede hem sosyal hem de akademik anlamda kendilerine katkı sağlama imkanı bulmaktadırlar. 

Hackathon’a Kimler Katılabilir?

Hackathon etkinlikleri neredeyse herkese açıktır. Örneğin yarışmanın kapsamında olan alanlara ilgi duyan ve daha da geliştirmek isteyen veya kariyer yapmak isteyen herkes katılabilmektedir. Yazılım ve teknoloji alanına ilgi duyan herkesin katılma imkanı vardır. Ancak, bazı faaliyetler belirli bir düzeyde bilgi gerektirmektedir. Örneğin yazılım yarışmaları için katılımcıların belirli bir ön bilgiye sahip olması gerekir. Bu gibi durumlarda katılımcılar sahip oldukları özellikleri göz önünde bulundurmalı ve uygun taleplerde bulunmalıdır. Yarışmanın sorunsuz geçmesi için katılımcıların konu ve yarışma hakkında bilgi sahibi olmaları şarttır. katılımcılar başvurmak istedikleri yarışmanın gerekli şartlarını dikkate alıp bu bağlamda başvuru yapmalıdır. 

Seni Neler Bekliyor?

Katılımcılar kendi eğitsel ve sosyal yönlerine katkıda bulunmak amacıyla katılabilmektedir. Katılımcılar diğer yarışmacılar ile hem tanışabilir hem de sohbet etme imkanı bulmaktadır. Ayrıca yazılım yarışmaları gibi yarışmalarda hem yarışmanın içeriği hakkında hem de diğer rakipler hakkında bilgi sahibi olabilmektedir. Katılımcılar istekleri doğrultusunda bireysel veya grup olarak katılma hakkına sahiptir. hackathonlarda son teknoloji imkanlar bulunmaktadır. Katılımcılar bu olanağı kullanma fırsatına da sahiptir. Yarışma sonunda çeşitli ödüller katılımcıları beklemektedir. Katılımcıların bu fırsattan yararlanmaları önerilmektedir. Hackathon hem sosyal hem de akademik anlamda katkı sağlayan bir ortamdır. Bu yarışma ilgilenen tüm katılımcılara açıktır. Birçok farklı fırsat sunması sebebiyle öğrenciler için oldukça yararlı ve verimli bir alandır. 

 

Editör: Haber Merkezi