AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın KİPAŞ kağıt fabrikası ziyaretinde CHP’ye yönelik açıklamalarına tepki gösteren CHP’li Özcan, “Aydın milletvekili Mustafa Savaş namı değer Turist Ömer Söke’de Kipaş kağıt fabrikasını gezerken Cumhuriyet Halk Partisi her yatırıma karşı çıkıyor, bunun için algı yaratıyor ifadelerini kullanmış. Mustafa Savaş bu ifadeyi kullanırken geçmişini bilmeden konuşmuş. Mustafa Savaş geçmişini bilmeyenin geleceği olmaz. Türkiye’de; Cumhuriyet Halk Partisi döneminde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 46 adet fabrika açılmış, yatırımlar yapılmıştır. Bunların hepsi yatırıma karşı dediğin Cumhuriyet Halk Partisi zamanında yapılmıştır. AKP iktidarı gibi fabrikaları satmamış, kapatmamıştır. Bunu ajandana not al da bir dahaki sefere ona göre konuş. Siyasi sevdan yüzünden insanların gözüne baka baka Kipaş kağıt fabrikasının çevreye zarar vermeyeceğini söylüyorsun. Kağıt fabrikalarının en büyük ihtiyacı olan madde, canlıların yaşam kaynağı olan “su” dur” dedi.

Söke Ovası’nın Türkiye’nin en verimli ovası olduğunu hatırlatan Başkan Özcan, “Söke ovası Türkiye’nin en verimli ovasıdır. Yeryüzündeki en verimli topraklarda verimin devam etmesi için su hayat kadar önemlidir. Bu kağıt fabrikası yeraltındaki suyun bitmesine, oluşturduğu atık suyu ve çıkardığı buhar çevrenin yok olmasına neden olacaktır. Sayın Mustafa Savaş siyasi hırsın kağıt fabrikasının çevreyi katletmesinden üstün gelmiştir. Sırf bu yüzden yaptığın ziyaret verdiğin pozlar kağıt fabrikasını şirin göstermek için yapılmıştır. Elbette çevrenin kirletilmesine ses çıkarmamızın hesabını tüm Aydın halkı ilk seçimde sizden soracaktır. Unutma ki çevreye saygı, insana saygı, geleceğe mirastır. Bir defa daha ifade ediyorum Cumhuriyet Halk Partisi yatırımın karşısında değil tam aksine yatırımcının, çiftçinin, esnafın, ticaret erbabının yanındadır. Vatandaşlarımızın konuyu daha iyi anlaması için, Kipaş kağıt fabrikası günde 45-50 bin m3 su tüketmektedir. Bu tüketim Söke merkezin (mesken, ticaret vb.) su tüketim miktarıdır. Su kaynakları sonsuz değildir. Önümüzdeki yıllarda su sorunu ile karşı karşıya kalma ihtimali çok yüksektir” dedi.

Başkan Özcan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Bundan dolayı 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı bu konuya dikkat çekmiştir. Sen bunlardan bir habersin galiba. Bizim amacımız yaşanabilir bir çevre temiz bir Söke bırakmaktır. Bu konuda Söke halkının ihtiyaçları konusunda söylemlerimiz devam edecektir.
KİT komisyonu başkanı olarak 2002 yılından önce devletin elinde kaç fabrika varmış sayısına bakıver. Bir de 2002 yılından sonra kaç fabrika satılmış onu çıkar.
Yatırımcının yanında kim varmış o zaman anlarsın. Sayın Mustafa Savaş yanlışın yanında durma. Esnafın, çiftçinin halkın yanında ol.