Findeks kavramı son zamanlarda bankacılık ve finans sektöründe en sık kullanılan kelimeler arasına girmiştir. Uygulama süreci olarak da incelendiğinde de son yıllarda kullanıma giren bir sistem olduğunu da görmek mümkün olmaktadır. Bankacılık sektörüne ait olan söz konusu bu kavram bankacılık işi yapan kişileri ilgilendirdiğinden daha çok bankalardan hizmet alan kişileri ilgilendirmektedir.

https://kredi-bilgi.com/findeks-nedir-ne-ise-yarar-tum-detaylar/

Bahsi geçen bu “findeks” kavramını açıklamamız gerekir ise genel çerçevede, bankalardan kredi ya da kredi kartı almış olan kişilerin aldıkları bu hizmetler karşılığında ödemesi gereken taksitleri ne kadar düzenli ödedikleri, ne sıklıkta ne kadar tutarlarda kredi aldıklarına dair bilgiler ile oluşturulan ve söz konusu kişilerin ödeme yapma konusunda ne kadar güvenilir ve risksiz bir profil çizeceğine dair ip uçları veren bir sistem olma özelliği taşımaktadır. Daha özet bir açıklama yapmamız gerekir ise findeks kavramı kişilerin geçmişte yaptıkları bankacılık hareketlerine bakarak şu anda yapacağı ödeme düzenlerine dair fikir yürütme olanağı sağlayan bir hesaplama istemi olmaktadır.

Findeks Kullanılabilir Limit Nedir?

Bu konu ile alakalı olarak anlatılması gereken başka bir kavram ise “findeks toplam kredi limiti” kavramıdır. Bu kavram ise, kredi başvurusu yapan bir kişinin geçmişte aldığı kredilerin sıklığı ve adedi aynı zamanda da almış oldukları tüm kredilere yapmaları gereken ödemeleri ne kadar düzenli yaptıklarına dair tüm bilgiler değerlendirilmek sureti ile elde edilen veriler doğrultusunda alabilecekleri toplam kredi tutarını göstermektedir. Yine kısaca özetlemek gerekir ise geçmişe yönelik kredi ödeme düzenlerinin, hali hazırda ne kadar tutarda kredi alabileceklerini belirleyen sisteme findeks toplam kredi limiti adı verilmektedir.

Detaylı bilgisi verilen bu kavramın hali hazırda kredi çekme ihtiyacı duyan insanlar açısından ne kadar önemli bir konu olduğu aşikârdır. Bu sebeple de her bir kredi başvurumuzda kredi notumuzu etkilemekte olduğumuzu bilerek hareket etmeli ve aldığımız kredilerin taksitlerini mümkün olduğu kadarı ile en düzenli şekilde ödemeliyiz. Bu şekilde düzenli bir ödeme sürecini takip edersek ileride başvuru yapacağımız zaman dilediğimiz tutarlarda kredi alabilmemiz de mümkün olacaktır.

https://kredi-bilgi.com/