Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Türkiye’ye armağan ettiği örnek proje AYBA, koronavirüsle mücadele günlerinde yaptığı başarılı çalışmalarla göz doldurdu. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla kurulan ve sosyal belediyeciliğin okulu olarak nitelendirilen AYBA, il genelinde yaptığı rutin çalışmaların yanı sıra şimdi de 65 yaş üstü vatandaşların yardımına koşuyor.

Gün içerisinde binlerce 65 yaş üstü Aydınlı AYBA ekipleri tarafından aranıyor. Telefonla ulaşılan vatandaşların bir isteği olup olmadığı soruluyor, talepte bulunanlara ekipler tarafından yardımcı olunuyor. Evlerine gittikleri yaşlıların bir isteği olup olmadığını da soran AYBA ekipleri, tek tek vatandaşlarla ilgilenerek yalnız olmadıklarını hissettiriyor.

’65 yaş üstüyüm ne yapacağım diye düşündüm, aklıma Özlem Başkan geldi’

Aydın Büyükşehir Belediyesi AYBA ekiplerinin ihtiyaçlarını getirdiğini söyleyen Ferit Candir isimli vatandaş, “Özlem Başkanımızdan Allah razı olsun. Bir telefonla ihtiyaçlarımızı getirdi. Bir değil bin kere razı olsun. Yaşım 65 üstü ne yapacağım diye düşüm aklıma Özlem Başkan geldi. Aradım hemen geldiler” ifadelerini kullandı.

‘Aklım orada olsa da Büyükşehir’in melekleri yaşlıların yanında’

Şehir dışında yaşadığını söyleyen Nilgün Kavak ise, “Ben şehir dışında yaşıyorum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine teşekkürlerimi iletmek için yazıyorum. Söke’de annemin yanında olamadığım için ihtiyaçlarını getirdiklerini ve alışveriş sonrası para üstünü fişiyle birlikte teslim ettiklerinden ilgi ve alakaları için minnettarım. Aklım orada olsa da Büyükşehirin melekleri yaşlıların yanında olduklarını biliyorum. İçim daha rahat” şeklinde konuştu.

‘Annemin mutluluğu sesinden belliydi’

Aydın Büyükşehir Belediyesi AYBA ekiplerinin ziyaret ettiği yaşlı bir vatandaşın gelini ise şu ifadeleri paylaştı :

‘Geçen gün kayınvalidemle konuşurken yanına kızların geldiğini onlara bir şeyler aldıklarını söylediler. Biraz araştırdığımız zaman Aydın Büyükşehir Belediye AYBA biriminden geldiklerini, annemlerin market ve eczane işlerini hallettiklerini öğrendim. Alışveriş yapıp para üstünü teslim edip yine bir ihtiyaçları olursa onları aradıkları her saatte geleceklerini söyleyip ayrılmışlar. Annemin mutluluğu sesinden belliydi. Böyle bir dönemde bizlerin de ulaşamadıkları yaşlılarımızdan desteğini esirgememesi bizler için de çok önemli. Gözümüz arkada kalmıyor. Başkanımız ve ekiplerinden Allah razı olsun’

Ortaklar Mahalle Muhtarı Ekrem Aydoğdu : Kar, kış, yağmur-çamur demeden koşan ekibe teşekkür ederim

Mahallesinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının AYBA tarafından karşılanmasına teşekkür eden Ortaklar Mahalle Muhtarı Ekrem Aydoğdu, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu bu kritik süreçte Aydın halkının sağlığı için sahada çalışan bütün ekibe teşekkür ederim. Özellikle AYBA ekibi kar, kış, yağmur-çamur demeden her yere koşan ekibe Özlem Çerçioğlu başkan şahsında teşekkür ederim” dedi.