Geçtiğimiz yıllarda bir kurumda yapılan ihaleye katılmak için diploma ibraz eden gazeteci S.S’nin, yapılan araştırmada ibraz ettiği diplomanın sahte olduğu ortaya çıktı. Kurumun Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Bilgi İşlem Birimi tarafından konuya istinaden yazılan yazıya Konya Selçuk Üniversitesi’nden gelen yanıtta, “Fakültemizden 16.06.2006 tarihinde mezun olduğu bildirilen S. S. adında bir öğrenciye kayıtlarımız tetkiki sonucunda rastlanmamış olup, Yazılım Mühendisliği Bölümümüz öğrenime hiç açılmamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Sahte diploma düzenlemişler

Kuruma ibraz edilen diplomayı kendisi düzenleyen S.S’nin Konya Selçuk Üniversitesi Dekan ve Rektörünün de imzalarını taklit ettiği öğrenildi. Hiç açılmayan bölümden kendisini mezunmuş gibi gösteren ve bu diplomayla kamu kurumlarında ihaleye katılan S.S’nin 3 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Aracılık karşılığında ceza iptali mi?

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birinin rektörü ve dekanının imzasını taklit ederek sahte diploma düzenleyen ve bununla da kamu kurumlarında ihaleye katılan şahsın cezasının iptal edileceği ortaya çıktı.

Yüksek güvenlikli cezaevine girerek mahkumla görüşen ve CHP’li başkanlar hakkında aleyhte ifade vermesi karşılığında beraat teklif eden S.S’nin bu organizasyon karşılığında aldığı cezanın iptal edileceği iddia ediliyor.

Sadece bununla sınırlı değil, Çerçioğlu’na iftira atmak için kullanmışlar

Öte yandan, gazeteci S.S üzerinden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik kurulmaya çalışılan kumpasın sadece bununla sınırlı olmadığı söyleniyor. İlerleyen günlerde, S.S’yi kullanarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na kurulmak istenen kumpasla ilgili yeni gelişmeler yaşanması bekleniyor.

Olayın geçmişi

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Erkan Karaarslan tarafından yapılan açıklamada, “14.03.2019 tarihinde avukat görüşü adı altında cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikoloğa götürdüler. Bir baskı olup olmadığını sordular, Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde cezaevine girmesi mümkün olmayan Aydın ilinde gazetecilik yapan Serhan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm. Bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi takdirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.