Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Aydın'da dün gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, bazı ilçelerde dolu yağışına neden oldu. Dolu yağışı en çok Didim ilçesinde etkili oldu.

Dolu yağışı nedeniyle Didim'de sokaklar beyaza büründü. Dolu, araçların ve evlerdeki camların da zarar görmesine neden oldu.

Sarı kodlu uyarı yapıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu.

Açıklamada, Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak'ın aralarında yer aldığı 20 il için "sarı" meteorolojik uyarı verildi.

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğu belirtildi.
Açıklamada, çatı uçması, ağaç direk devrilmesi, soba baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması hatırlatıldı.

Sarı ve turuncu kod nedir?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir." anlamını taşıyan "sarı" kod ile "Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı." uyarısı yapılıyor.

"Hava durumu tehlikelidir." anlamını taşıyan "turuncu" kod ile ise "Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışıdır. Can ve mal kaybı yaşanabilir. Risk taşıyan faaliyetler dikkatli bir şekilde planlanmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır." uyarısı yapılıyor.