Söke Belediye Meclisinin AK Partili üyesi Hasan Turhan, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in sağlık durumunu gerekçe göstererek görev kısıtlaması ya da yerine vasi atanması için mahkemeye başvurdu.

Turhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle Söke Belediye başkanımıza acil şifalar diliyorum. Hepimizin bildiği gibi bizlerinde yaptığımız araştırmalar neticesinde BEYİNCİK KÜÇÜLMESİ isimli hastalığa yakalamış olup, yaklaşık üç buçuk yıldır tedavi görmektedir.
Bu hastalık sebebi ile de vücudundaki hiç bir kası kullanamayıp, tuvalet ihtiyacını dahi giderememektedir.
Bunun yanı sıra yürüyememekte ve konuşamamaktadır. Maalesef Hastalığının tedavisi mümkün değildir.
Belediye bütçesinin yönetimi, önemli kararların alınması ve aynı zamanda kişisel mal varlığı ve yönetimi ile ilgili kararları vermesi mümkün olmadığı gibi, ayırt etme gücünü de kaybettiğini görüyoruz.
Başkanımız maalesef bakımını üstlenen 3. kişiler tarafından yönlendirilmekte; gerek SÖKE BELEDİYESİ ve gerekse de kendi şahsi mal varlıklarının yönetimi bu şahıslar tarafından sağlanmaktadır.
Bu durum son dürücü üzücü olmasının yanında oldukça tehlikelidir. Bir ilçenin geleceği kaderine terk edilmemelidir. Bu tarihi sorumluluğu üzerime alarak devlette devamlılık esas ilkesine bağlı kalarak sayın başkanımızın ilgili mahkemelerce Söke Devlet Hastanesine sevkinin sağlanarak ve gerekli tüm tedavi evrakları celp edilip, Söke Emniyet Müdürlüğünce de araştırma yapılmak suretiyle; görevine devam edemeyeceği konusunda rapor tanzim ettirilmesi ile alakalı dilekçemi teslim ettim.
Bu hareket çok daha önce yapılması gereken bir gereklilikti. Ancak ne sayın başkanımız ne partisi böyle bir tasarrufu hiç düşünmediler. Söke halkından gelen talepleri göz aradı edemezdik. Her gittiğimiz yerde karşımıza çıkan belediye meclisinde bir çok arkadaşımızın vicdanen rahatsızlık duyduğu bir konuyu hukuk çözecek.
Söke’mize hayırlı olsun başkanımıza tekrarda acil şifalar diliyorum. "