Google'ın Pixel 8 ve 8 Pro modelleri arasındaki en belirgin fark RAM kapasitesi olmakla birlikte, her iki cihaz da neredeyse aynı donanıma sahip. Ancak Google, Pixel 8 kullanıcılarını üzecek bir haberle karşımıza çıktı: Standart model, şirketin geçtiğimiz Aralık ayında duyurduğu en küçük yapay zeka modeli Gemini Nano'yu almayacak. Bu durum, bu özelliği cihazlarında görmeyi uman Pixel 8 sahipleri için hayal kırıklığı yarattı.

Google'ın bu hamlesi, Pixel 8 ile 8 Pro arasındaki farkı daha da belirginleştiriyor. Pixel 8 Pro ve Galaxy S24 serisinde kullanılan Gemini Nano, ağ bağlantısı gerektirmeyen Ses Kaydedici'de özetleme, Gboard, WhatsApp'ta akıllı yanıt gibi özellikler ve fotoğrafçılık iyileştirmeleri sunuyor. Eğer bir Pixel 8 düşünüyorsanız, bu noktayı göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Google, Gemini Nano'nun uyumluluğunu daha fazla yüksek son cihaza genişletmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Yakın zamanda çip üreticisi MediaTek de, Gemini Nano'yu Dimensity 9300 ve 8300 yonga setleri için optimize etmek üzere Google ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Poco Deadpool ile işbirliğine gitti, ortaya müthiş bir telefon çıktı Poco Deadpool ile işbirliğine gitti, ortaya müthiş bir telefon çıktı

Ayrıca, Google 2025'ten itibaren Android akıllı telefonlara Gemini'yi entegre etme planlarını da açıkladı. Bu gelişmeler, teknoloji dünyasında büyük ilgiyle takip ediliyor ve yapay zeka tabanlı özelliklerin mobil cihazlarda giderek daha fazla önem kazanacağını gösteriyor.