Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Öztürk, Anadolu Ajans'ına röportaj verdi. Öztürkün röportajından bir kesit paylaşan FODER, kurduğu ücretsiz eğitim platformuna katılması yönünde halka çağrıda bulundu.

   Vatandaşları FinKurs'a davet eden Zekeriya Öztürk'ün dediklerini aktaran FODER, X hesabı üzerinden "YK Bşk. Zekeriya Öztürk, AA'ya verdiği röportajda vatandaşların #finansalokuryazarlık farkındalıkları artırması gerektiğine vurgu yaptı ve herkesi FODER’in hayata geçirdiği ücretsiz finansal okuryazarlık platformu FinKurs’a katılmaya davet etti" ifadelerini kullandı.

   Devlet, özel sektör ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak ülke çapında bireylerin finansal okuryazarlık, finansal erişim farkındalıklarını ve olanaklarını oluşturabilmeyi amaçlayarak yola çıkan FODER, 2012 yılında kurulmuş olup, bilinçlendirme, eğitim, araştırma, uygulamalara destek, politikalar üretilmesi çalışmaları yapmaktadır.