Müge Anlı'da Son Dakika Gelişmesi! Kayıp İnşaat Ustası Cinayete Kurban Gitti: Eşi İtiraf Etti! Müge Anlı'da Son Dakika Gelişmesi! Kayıp İnşaat Ustası Cinayete Kurban Gitti: Eşi İtiraf Etti!
Ankara Palas, 96 yıldır tarihe tanıklık ediyor. Türkiye’nin ilk yıllarında Ankara’da milletvekilleri için bir sosyal tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak hizmet veren Ankara Palas’ın restorasyonu tamamlandı. Koleksiyonu zenginleştirilen ve modern sergileme kriterlerine uygun olarak teşrif edilen Ankara Palas Müzesi, bin metrekareyi bulan kapalı alanda 5 salon ve bin 200’e yakın eserle kültür-sanat hayatının yeni adresi olmaya hazırlanıyor.

İLK ZİYARETÇİ EMİNE ERDOĞAN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, restorasyonu tamamlanarak müzeye dönüştürülen Ankara Palas'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı envanterine kayıtlı 16-19. yüzyıllara ait yaklaşık bin 200 eserin yer aldığı müzedeki eserleri tek tek inceleyen Erdoğan, Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız'dan bilgi aldı. Emine Erdoğan, müzede Dolmabahçe Sarayı'ndan getirilen sofra takımı, Osmanlı dönemine ait yazılı eserler, tuğralar, alay sancağı, tören kaftanı, yabancı ülkelerden Osmanlı padişahlarına verilen hediyeler ile Hereke fabrikasının kumaşlarıyla yakından ilgilendi. Emine Erdoğan, daha sonra Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı çalışanları ve diğer ilgililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: f5haber