Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarih yazarak yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. AKP’li Mustafa Savaş karşısında üçüncü seçiminden de farkla birinci çıkan Çerçioğlu, siyasi rakibinin yanı sıra birçok farklı etkenle de mücadele etmek zorunda kaldı.

Tehdit, kumpas, sahte anketler, çakma köşe yazarlarıyla ve birçok farklı etkenle de mücadele eden Çerçioğlu, sandıktan tarihi farkla birinci çıkmasını bildi.

20 rakip ile mücadele etti

CHP’li Saatçı, AK Partili Tuncer’e yanıt verdi: Merdi Kıpti Şecaat Arzederken Sirkatin Söyler... CHP’li Saatçı, AK Partili Tuncer’e yanıt verdi: Merdi Kıpti Şecaat Arzederken Sirkatin Söyler...

Çerçioğlu, hem görev süresinde hem de seçim kampanyası boyunca 20 rakibiyle birden mücadele etti. Hakkında yapılan iftira haberleri, karalama kampanyaları ve türlü kumpas girişimleriyle 20 ayrı cephede mücadele eden Çerçioğlu, Aydın halkını yanına alarak çalışmalarını sürdürdü.

20 rakibi birden yenerek yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Başkan Çerçioğlu tarih yazdı. Aydın halkı, büyük bir destek ile Özlem Çerçioğlu diyerek net bir mesaj verdi.

15 puan fark attı

Sahte anket sonuçlarıyla Aydın halkını kandırmaya çalışanların iddialarının aksine, 31 Mart akşamı ilk sonuçların gelmesiyle birlikte tablo netleşti. Çerçioğlu sandıktan AKP’li Mustafa Savaş’a 15 puan fark atarak birinci sırada çıktı.