Savcılıktan edinilen bilgilere göre, her iki hissede de yatırımcıları yanıltmaya yönelik işlemler yapıldığı şüphesi üzerine harekete geçildi. Soruşturma çerçevesinde şüphelilerin sermaye piyasası mevzuatına aykırı eylemler gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Ege Endüstri hissesinde sert düşüş

Ege Endüstri hissesi, 2022 yılının Eylül ayında yaklaşık 2 bin 200 lira seviyelerinde işlem görürken, 2024 yılı Mayıs ayında 18 bin 203 liraya kadar yükseldi. Bu süreçte hissede yaklaşık yüzde 728’lik bir değer artışı yaşandı. Ancak Mayıs 2024 sonrasında başlayan düşüş trendiyle birlikte hisse, son kapanışta 7 bin 392 liraya kadar geriledi. Böylece yaklaşık bir buçuk yıllık dönemde zirveden alım yapan yatırımcılar yüzde 60’a varan kayıp yaşadı.

Jantsa’da da benzer tablo

Jantsa hissesi ise 2024 yılı Şubat ayında yükselişe geçti. Şubat ayında 17 lira seviyelerinde olan hisse, Mart ayı sonunda 43,90 liraya kadar çıktı. Kısa sürede yüzde 158 oranında değer kazanan hissede, bu yükselişin ardından sert satışlar başladı. Hisse, son kapanışta 19,46 lira seviyesine gerilerken, zirveden alım yapan yatırımcıların yaklaşık yüzde 56 zarar ettiği hesaplandı.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararlarının uygulanmasına yönelik işlemlerin sürdüğü öğrenilirken, dosyaya ilişkin yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosunca; Sermaye Piyasası Kanununa Muhalefet (piyasa dolandırıcılığı, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama suçlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan şikâyet üzerine yürütülen inceleme ve analizlerde, sosyal medya hesapları aracılığıyla EGEEN ve JANTS pay piyasalarına yönelik olarak Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2 maddesinde tanımlanan “bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı” suçunun işlendiği tespit edilmiştir. Bu kapsamda, örgütlü bir yapı içerisinde hareket ettikleri değerlendirilen toplam 22 şüpheli şahsa yönelik olarak; İstanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli, Konya, Batman, Ordu ve Amasya illerinde 04.02.2026 tarihinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir." denildi.

Borsada Dolandırıcılık Baskını Jantsa Ve Ege Endüstri Hisseleriyle Ilgili Operasyon (1)-1

Kaynak: Haber Aydın