Çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması ve trafik kurallarının öğretilmesi amacıyla eğitim çalışmalarına aralıksız devam eden Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro personelleri, anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 1

Kemer Mahallesi’nde bulunan trafik parkına gelerek akülü arabaların direksiyonuna geçen 38 anasınıfı öğrencisine trafik eğitimi verildi.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 7

Teorik ve uygulamalı eğitimin yer aldığı etkinlikte öğrencilere, trafik kurallarının günlük hayatta nasıl etkin kullanılabileceği konusunda bilgi verildi. Uygulamalı eğitimle öğrencilerin örnek olaylarda rol almaları sağlandı. Ayrıca programda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından da ilkyardım eğitimi verildi.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 6

Teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı eğitimin de yer aldığı etkinlikte, trafik ekipleri park içerisinde hazırlanan trafik parkurunda akülü araba ve 'Go-Kart' araçları ile turlayan öğrencilere uygulamalı olarak trafik kurallarını anlattı.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 5

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte 38 öğrenci, eğitimlerini tamamlayarak trafik dedektifi olmaya hak kazandı. Etkinlik sonunda trafik ekipleri ile hatıra fotoğrafı çektiren çocuklara, kırmızı düdük ve çeşitli hediyeler verildi. Trafik parkında sürdükleri akülü araçlar ile unutulmaz bir gün geçiren öğrenciler ise hem eğlendi hem de trafik kurallarına uymanın önemini öğrendi.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 4



“Trafik kurallarına uymak çok önemli”

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında anaokulu öğrencilerine “Hayatla yarışılmaz” mottosuyla verilen uygulamalı trafik eğitiminden memnun kaldıklarını ifade eden anasınıfı öğrencilerinden 6 yaşındaki Toprak Aracı, “Trafik kurallarını öğrendik. Burada öğrendiğim kuralları anneme, babama anlatacağım. Burada araba sürdük. Yaya geçitlerinde insanlara yer verdik. Yaya geçitlerinde yayaya yol vermemiz gerektiğini öğrendik. Biz araba sürerken, arkadaşlarımız da karşı geçitten geçti ve biz de durduk. Artık annemin, babamın arabasında da böyle yapacağım. Trafik kurallarına uymadıkları zaman uyaracağım” dedi.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 3


5 yaşındaki Batuhan Bozkurt ise, “Trafik kurallarını, yayaya yol vermeyi öğrendik. Burada öğrendiklerimi anneme, babama anlatacağım. Kurallara uymayanları uyaracağım” diye konuştu.
5 yaşındaki Asrın Gökra Ceylan da, “Trafik kurallarını öğrenmek için buraya geldik. Mesela yayalara yol verdik. Araba sürdük.

Didim’de engellilere temsili askerlik töreni düzenlendi Didim’de engellilere temsili askerlik töreni düzenlendi

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 2

Trafik kurallarına uymak çok önemli. Dikkatli olmamız lazım. İyi insan olmayı öğrendik. Çevreyi kirletmemeliyiz. Anneme, babama da burada öğrendiklerimi anlatacağım ve kurallara uymayanlara da kuralları anlatacağım” dedi.

Beş Yaşında Direksiyon Başına Geçtiler 3


Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlik sonunda “Hayatla yarışılmaz” sloganına dikkat çekilirken, trafik kültürünün oluşması ve farkındalığın artması hedefiyle gerçekleştirilen eğitimlerin aralıksız devam edeceği öğrenildi.

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır. 
 

Editör: Haber Aydın