Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çerçioğlu, AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’ı ve iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Başkan Çerçioğlu, “Aydın’ın şantiyeye çevireceğiz diyordu. Allah korusun. Bu ne demek biliyor musunuz? Betonlaştıracağım demek. Allah korusun. Bu bulunduğumuz ortam, inanın ki rezidans olurdu. O Mimar Sinan Parkı öyle olurdu. Rezidanslar, TOKİ’ler girerdi” dedi.

Kuşadası’nda unutulmaya yüz tutan sokak oyuncakları yeniden hayat buldu Kuşadası’nda unutulmaya yüz tutan sokak oyuncakları yeniden hayat buldu

Müjdeleri sıraladı

Mimar Sinan Mahallesi’nde 16 dönüm bir alanı daha kamulaştırdıklarını söyleyen ve yeni projelerin müjdelerini veren Başkan Çerçioğlu, “Şimdi Mimar Sinan’da herkesin gözü olan 16 dönüm bir yer vardı. Kamulaştırdık, yeşil alan yapıyoruz. Oylama yaptık. Ayın 6’sında kapalı spor salonumuzun temelini atıyoruz. 200 dönümlük Işıklı Doğal Yaşam Parkı’nın yaşam alanlarının oluşmasıyla ilgili temel atıyoruz. Orada 200 dönüm yaşam alanı oluşuyor. Çok kısa sürede bitireceğiz” dedi.

Karayolları’nın yaptırmadığı köprülü kavşakları hatırlattı

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen ancak Karayolları Müdürlüğü’nün izin vermediği köprülü kavşakları hatırlatan Başkan Çerçioğlu, “ASTİM Kavşağını yaptık 15 Temmuz, Kuşadası Atatürk-1, Atatürk-2’yi yaptık. Bir de kentin merkezinde yaptık 4 tane oldu. Soruyorum size, 22 yıldır iktidarda AK Parti var. Mustafa Savaş da 11 yıldır milletvekili. 1 tane yapmışlar mı? Yok. 4 tane yapmışım. Diğerlerini de yapacağım dedim, hepsi Karayolları’nın uhdesinde hayır dedi ben yapacağım dedi. 10 yıldır da yapmıyor Karayolları. Üniversitenin 300 metrelik yolunu yapmaktan aciz bunlar. Mustafa Savaş taş üstüne taş koymamış, yaralı parmağa merhem olmamış. Kalkmış şimdi de Aydın’a belediye başkanı, olmaz öyle şey” şeklinde konuştu.