Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AKP’nin adayı Mustafa Savaş’ın su faturaları üzerinden yürüttüğü algı operasyonuna tepki gösterdi. Çerçioğlu, “AKP’li belediyeler var. Denizli yapsın, Manisa yapsın, Gaziantep yapsın. Kanun var. Kanunda ne diyor; suyu siz maliyetinin aşağısına satamazsınız. Bu bir kanun. Kanunu değiştirmeleri gerekiyor” dedi.

Söke Belediyesi iftiraya dur dedi: Karalama ve iftiradan öteye gidemez Söke Belediyesi iftiraya dur dedi: Karalama ve iftiradan öteye gidemez

Sayıştay denetiminden geçtiklerini hatırlatan Çerçioğlu, “Sayıştay her yıl geldiğinde, ilk yaptığı iş budur. Suyu maliyetinin altında mı satıyorsunuz yoksa satmıyor musunuz? Biz suyu karla satmıyoruz. Böyle bir kar yok. Siz suyu nasıl çıkartıyorsun kuyudan, bisiklet pompasıyla mı çıkartıyorsun? Elektrik ile çıkartıyoruz biz. Mutlaka bu maliyeti koyacağız. Eğer koymadığımız zaman ben ve tüm 80 meclis üyesine bu zarar rücu ediliyor. Onlar kanun uymadıkları için böyle söylemlerde bulunurlar ama biz kanunlara uyan bir belediyeyiz” dedi.

Başkan Çerçioğlu, daha önce yaptığı vergi çağrısını yenileyerek, “Denizli yapabilir, daha önce de yayınladım suyun ve elektriğin üzerindeki KDV’yi, ÖTV’yi kaldırırlarsa zaten otomatikman enerji gidecekleri düşeceği için daha uygun olur. Mesela bunu doğalgazda, elektrikte yapabilirler. Birçok kalemde yapabilirler indirim. Neden yapmıyorlar?” ifadelerini kullandı.