Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İncirliova’nın Acarlar Mahallesi’ne yapılmak istenen toptancı hali, çeşitli bahanelerle engellenmişti. O dönem açıklama yapan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ““Büyükşehir Belediyemize hal yerinin Bakanlıkça tahsis edildiğine dair bir karar ya da yazı ulaşmamıştır. Bakanlıkça yer tahsis edildiğinde, vatandaşlarımızın ucuz ve kaliteli sebze, meyveye ulaşabilmesi için yaz-kış, gece-gündüz demeden çalışan, çalışkan insanların diyarı ‘Emeğin Başkenti’ olan Acarlar Mahallemize bölgenin en büyük Toptancı Hali’ni Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile birlikte kazandıracağız. Yıllardır tahsisini engellediğiniz hal yerini siz Büyükşehir Belediyemize en kısa sürede verin Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyeleri olarak projenin hayata geçirilmesi için biz gerekeni en kısa sürede yapacağız” açıklamasını yapmıştı.

Kuşadası kamuoyu yalan haberlere itibar etmiyor.. Apaydın fesih iddialarını yalanladı Kuşadası kamuoyu yalan haberlere itibar etmiyor.. Apaydın fesih iddialarını yalanladı

Savaş’tan itiraf gibi açıklama

Bugün ise, Acarlar’ı ziyaret eden AKP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, Aytekin Kaya’nın o dönemki açıklamalarını doğrular ifadeler kullandı. Savaş, Acarlar’a toptancı hali yapacaklarını söyledi. 

Yıllardır tahsis konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne çıkartılan sorunlara değinmeyen Mustafa Savaş’ın açıklamaları tepki topladı.