Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Kırsal Uzundere Mahallesi’nde tam yarım asırdan bu yana hiç kepenk kapatmadan mesleğini icra eden Mesut Opak, yaklaşık yarım asırdan bu yana aynı körüğün başında mesai harcıyor.

Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 6

Zaman zaman çapa çelikleyen, zaman zaman verimli Aydın dağlarında at ve öküzlere koşulan sabanları tamir eden Mesut Opak, işlerin çok iyi olduğunu ancak kazandığı bol paradan ziyade insanların işini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 1

Sadece Köşk ve çevresindeki çiftçilere değil, aynı zamanda İzmir Ödemiş, Sultanhisar ve çevre ilçelerdeki pek çok köydeki çiftçiye hizmet veren Mesut Opak, mesleğin en kıdemli ustası olarak ilerleyen yaşına rağmen adeta hamur işler gibi demir işliyor.

Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 7

Tarımda kullanılan her türlü demir aletin, bakım onarım ve çelikleme işlemini yapan Mesut Usta, sağlığı elverip eli ayağı tuttuğu sürece çok keyif aldığı işini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 6

İlerleyen yaşına rağmen adeta ritim tuttururcasına çeliği eritip şekillendiren Mesut Opak, Aydın’daki incir, zeytin ve kestane bahçelerinin imar sezonu olması dolayısıyla zamanla yarışırcasına çalışıyor.

Bizim ürünlerimiz Avrupa’da daha ucuza satılıyor Bizim ürünlerimiz Avrupa’da daha ucuza satılıyor

Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 4Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 3Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 2

Aydınlı Mesut Usta Yarım Asırdır Aynı Körükte Hizmet Veriyor 5

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır.