Fedakar öğretmenin acı haberi eğitim camiasını ve yakınlarını yasa boğdu.
Kurtarmak isterken kendisi akıntıya kapıldı
Olay, Kuşadası ilçesindeki Soğucak Plajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, denizde bir kişinin batıp çıktığını ve boğulma tehlikesi geçirdiğini fark eden İngilizce öğretmeni Fatih Ergün, tereddüt etmeden yardım etmek için denize girdi. Ancak dalgalarla mücadele eden Ergün, bir süre sonra gözden kayboldu.
Hastanede acı haber geldi
Çevredeki vatandaşların durumu acil çağrı merkezine bildirmesi üzerine bölgeye hızla Sahil Güvenlik Komutanlığı ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabasıyla sudan çıkarılan Ergün'e ilk müdahale sahilde yapıldı.
Ambulansla hızla Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz öğretmen, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu.
Denizli'de defnedilecek
Kahramanca bir hamleyle canını ortaya koyan Fatih Ergün’ün cansız bedeni, memleketi Denizli’de toprağa verilmek üzere yola çıkarılacak. Yetkililer, yürekleri dağlayan olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı.





