30 Mayıs tarihinde Yeni Cami Mahallesi Çarşamba Pazarı mevkiinde meydana gelen olayda, Erkan Aslan’ın açtığı ateş sonucu eşi Nurgül Aslan ile aynı araçta bulunan Ercan Zengin yaşamını yitirmişti. Olayın ardından kaçan şüpheli için geniş çaplı çalışma başlatan güvenlik güçleri, Erkan Aslan’ı Kuşadası’nda saklandığı boş arazide düzenlenen operasyonla yakalamıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
5 şüpheli daha tutuklandı
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, şüphelinin kaçışına ve saklanmasına yardım ettikleri belirlenen M.M., B.A., Y.A., E.A. ve Y.G.’yi de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Acı olayda bir dram daha ortaya çıktı
Çifte cinayette yaşamını yitiren ve hamile olduğu öğrenilen Nurgül Aslan’ın cenazesinin yakınları tarafından teslim alınmadığı belirtildi. Gerekli adli ve resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından genç kadının naaşı, Kuşadası’ndaki kimsesizler mezarlığında toprağa verildi.
Söke’de yaşanan kanlı olayın ardından ortaya çıkan bu gelişme, kamuoyunda derin üzüntü yarattı.





