21 Mayıs 2021 tarihinde Loomis isimli para taşıma şirketinde çalışırken gerçekleştirdiği soygunla gündeme gelen Yasemin Gündoğan, kaçtıktan sonra Türkiye'ye yerleşmişti. Ancak önceki gün İstanbul'dan bindiği uçakla Bremen'e dönen Yasemin, havalimanında Alman polisi tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Aydın’da minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü Aydın’da minibüs uçuruma yuvarlandı: 1 ölü

Yasemin'in 3 yıldır süren kaçışı, Alman kamuoyunda ve yetkililer nezdinde büyük şaşkınlık yarattı. Loomis isimli şirkette çalışan Yasemin'in soygunu, uzun bir bayram tatili öncesinde gerçekleştirildiği ve planlı bir şekilde yapıldığı ortaya çıktı. Yasemin, banknotları belirlenen kasalara doldurmak yerine sekiz milyon euroyu güvenlik poşetlerine doldurarak kaçırdı ve ardından Türkiye'ye yerleşti.

Üç yıl boyunca kaçan Yasemin'in suç ortakları zaman içinde yakalanırken, Yasemin'in Türkiye'de keyifli bir yaşam sürdüğüne dair görüntüler medyaya yansımıştı. Ancak Yasemin'in şimdi polise teslim olması, Almanya'da büyük şaşkınlık yarattı.

Suç uzmanları, Yasemin'in teslim olmasının arkasında güvenlik endişelerinin olduğunu düşünüyorlar. Yasemin'in çaldığı paranın akıbeti ve alacağı ceza henüz netlik kazanmazken, olayın detayları ve Yasemin'in neden polise teslim olduğu merak konusu olmaya devam ediyor.