Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, belirlenen rakamların sadece tavsiye fiyatı olduğunu belirterek, “Gönül ister ki üreten de çalışan da daha fazla kazasın.

Aydın'da Çapa Ücretleri Belli Oldu 3

Ancak gerek girdi maliyetlerindeki artış, gerekse ürün fiyatlarının adeta yerinde sayması üretimi zorlaştırıyor. Bu nedenle belirlediğimiz ücreti tavsiye kararı niteliğinde yayımladık” dedi.

Aydın'da Çapa Ücretleri Belli Oldu 4

Makineleşmenin yaygınlaşması ile birlikte pamuk çapasının eski yıllarda olduğu gibi yoğun olmadığını sadece çapalama sırasında yabancı ot mücadelesi yapıldığını hatırlatan Başkan Kendirlioğlu; “2023 yılı pamuk primlerinin Haziran ayının girmesi ile çiftçilerin hesabına yatırılmasını bekliyoruz.

Efeler Belediyesi’nden güldüren proje: Kimse ne olduğunu anlayamadı Efeler Belediyesi’nden güldüren proje: Kimse ne olduğunu anlayamadı

Aydın'da Çapa Ücretleri Belli Oldu 2Geçen yıl pamuk fiyatı 20-21 TL civarındayken 1.60 kuruş prim uygulandı. Bu yıl pamuk fiyatını 35 TL, primi de 5 TL olarak bekliyoruz" dedi.

Aydın'da Çapa Ücretleri Belli Oldu 1

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır.