Yayımlanan ortak açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine dikkat çekilerek, sivrisinek ve haşereyle mücadele çalışmalarının ilçe belediyelerinin görevleri arasında yer aldığı ifade edildi.
AK Partili belediye başkanları, vatandaşların huzuru, sağlığı ve yaşam kalitesinin korunması amacıyla kendi ilçelerinde ilaçlama ve haşereyle mücadele çalışmalarını kesintisiz şekilde sürdürdüklerini belirtti.
Açıklamada, “Bizler Aydın’daki AK Partili belediye başkanları olarak vatandaşlarımızın huzuru, sağlığı ve yaşam alanlarının korunması için ilaçlama ve haşereyle mücadele çalışmalarımızı sorumluluk bilinciyle kesintisiz şekilde sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
“Görevlerinizi yerine getirin”
CHP’li ilçe belediyelerine yönelik eleştirilerin de yer aldığı açıklamada, siyasi polemik yerine vatandaşların beklentilerine odaklanılması gerektiği savunuldu. Açıklamada, CHP’li belediyelerin kanunların yüklediği görevleri eksiksiz şekilde yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.
Ortak açıklamaya Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan imza attı.
AK Partili belediye başkanları, vatandaşların yaz aylarında artan sivrisinek ve haşere sorunundan etkilenmemesi için ilaçlama çalışmalarının aksatılmadan sürdürülmesi gerektiğini belirterek, tüm ilçe belediyelerini yasal sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.






