Türkiye’nin en prestijli spor organizasyonları arasında gösterilen yarış nedeniyle güvenlik ve ulaşım tedbirleri artırıldı. Yetkililer, etap geçiş saatlerine bağlı olarak bazı kavşakların kademeli şekilde araç trafiğine kapatılacağını, sürücülerin ise alternatif güzergahlara yönlendirileceğini açıkladı.

Trafiğe kapatılacak noktalar açıklandı

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre gün içinde kapatılacak kavşaklar şunlar olacak:

  • TOKİ Kavşağı
  • Savrandere Kavşağı
  • Hallaçlar Kavşağı
  • Dorumlar Kavşağı
  • Özeren Kavşağı
  • DSİ Kavşağı
  • Karpuzlu Kavşağı
  • Çine Sanayi Kavşağı
  • Terminal Kavşağı
  • Alabanda Kavşağı
  • Kırkahvesi Kavşağı
  • Eski Çine Kavşağı
  • Akçaova Kavşağı

Vatandaşlara uyarı yapıldı

Yetkililer, sürücülerin mağduriyet yaşamamaları adına belirtilen güzergahlardan uzak durmaları ve trafik ekiplerinin yönlendirmelerine uymaları gerektiğini belirtti. Vatandaşlardan gün içindeki planlamalarını yarış saatlerine göre yapmaları istendi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Aydın etabının, hem spor heyecanı hem de kentin tanıtımı açısından önemli katkı sağlaması bekleniyor.