Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Karacasu'da yol yapım çalışması Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Karacasu'da yol yapım çalışması

Biz araştırdık, doğrusunu açıklıyoruz

Haber Aydın olarak AKP’li Mustafa Savaş’ın vaadini detaylı olarak inceledik. Edindiğimiz bilgiye göre, Sulama Birlikleri Devlet Su İşleri’ne bağlı. Her yıl sulama birliklerinin ücretlerinin taban fiyatları 6172 Sayılı Sulama Birlikleri Kanunu’na göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirleniyor. Bakanlığın belirlediği taban fiyat üzerinden sulama birlikleri meclisleri artış yaparak sulama ücretlerini belirliyor.  Burada kullanılan elektriğin ücretlerini de Enerji Piyasası Denetleme Kurumu belirliyor. Kısacası her şey AKP hükümetinin elinde.

Vatandaş tepkili: Elinizi tutan mı vardı?

AKP’li Savaş’ın saçma vaadi en çok da çiftçileri şaşırttı. Haber Aydın’ın ulaştığı bazı çiftçiler, AKP’li Savaş’a yönelik “20 yıldır elinizi tutan mı vardı? Neden gerekli indirimi yapmadınız?” ifadelerini kullandı.

Seçim sonrası zam fırtınası bekleniyor

Öte yandan, çiftçiler 2024 yılının fiyatlarının neden belirlenmediğini, sulama birliklerinin meclislerinin neden ücretleri açıklamadığını merak ediyor. Çiftçiler, seçim dolayısıyla 2024 yılı fiyatlarının belirlenmesinin bekletildiğini, ücretlerde yüksek zam yapılacağı için seçimden sonraya bırakılacağını söyledi.