AK Partili belediyeler tarafından yönetilen kentlerde, hayvan barınaklarında yaşanan vahşet vatandaşın aklından çıkmıyor. Yaşanan onlarca katliam nedeniyle çok sayıda hayvan öldürülmüştü. Bazı barınaklarda köpekler kürekler öldürülmüş, kediler poşet içerisinde taşınmış, ölü hayvanlar ile canlı hayvanlar aynı çukura atılırken görüntülenmişti. Açlık ve bakımsızlıktan ölmek üzere olan yüzlerce hayvan kamuoyu gündemine gelmişti.

AK Partili Zile Belediyesi barınağında, 1,5 metrelik çukurda ölü ve canlı hayvanlara rastlanmıştı. Aynı çukurda hayvan kemiklerinin olduğu da ortaya çıkmıştı.

Mamak Belediyesi barınağında ise küpeli bir köpek belediye ekipleri tarafından alınmış, işkence iddialarıyla ilgili hayvanseverler ayağa kalkmıştı.

Kafalarına kürekle vurup öldürdüler

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, hayvanlar kafasına kürekle vurarak öldürülmüş, olay Türkiye’de infiale neden olmuştu.

Eski çalışan her şeyi anlatmıştı

Ümraniye Belediyesi barınağında da benzer olaylar yaşanmıştı. Barınakta hayvanların uyutulduğu iddiaları gündeme gelmiş, bazı köpeklerin ise açlıktan birbirlerini parçaladığı gündeme gelmişti. Ümraniye Belediyesi’nde çalışan bir kişi barınakta yaşananları, “Bu işe 2021’de taşeron işçi olarak başladım. Yaşananlardan sonra psikolojik olarak çöküş yaşadım. Çünkü barınakta hayvanlar acı çekerek ölüyor” ifadeleriyle anlatmıştı. Yaralı gelen hayvanlarla ilgilenen kimsenin olmadığını belirten eski çalışan, “Burada göreve başladığımda barınağa yaralı hayvanlar geldiğini gördüm. Mesela trafik kazası geçirmiş bir köpek. Hayvan günlerce bağırıyor, acı çekiyor. Sonra da kendiliğinden ölüyor. Barınakta ilgilenen kimse yok

AK Partili Sinop Ayancık Belediyesi barınağında ise köpeklerin aç bırakılarak ölüme terk edildiği iddia edilmişti. Telef olan köpeklerin barınağın 15 metre yakınında bulunan kuyulara atıldığı ortaya çıkmıştı.

Bir vahşet haberi de AK Partili Ağrı Belediyesi’nden

Sözcü'den Orhan Bozkurt'un aktardığına göre; sosyal medyada paylaşılan iddiaya göre Ağrı’da kısırlaştırılmak için toplanılan onlarca sokak köpeğinin öldüğü ve bazılarının çöp poşetiyle olmak üzere Ağrı Belediyesi Hayvan Bakımevi önü ile belediyenin çöplüğüne atıldığı belirtildi.

Elazığ barınağında kedi ve köpeğin ölmediği gün olmadı

Elazığ Belediyesi tarafından tutulan tutanaklara göre belediyenin hayvan bakımevinde Ekim 2020’de 206 köpek 88 kedi, Aralık 2020’de 103 köpek, 80 kedi, Ocak 2021’de 230 köpek, 85 kedi, Şubat 2021’de ise 192 köpek, 78 kedi öldü. 4 ayda toplam 1062 hayvanın öldüğünü gösteren tutanaklara göre kedi ve köpeğin ölmediği gün olmadı.

Diri diri gömdüler

Konya’da AK Partili Sarayönü Belediyesi personeli tarafından bayıltılan onlarca köpeğin kazılan çukura diri diri gömdüğü ortaya çıkmıştı. Sözcü’nün haberine göre AKP'li Sarayönü ilçe Belediyesi personeli tarafından uyuşturucu iğneyle bayıltılarak toplatılan onlarca köpek boş bir arazide açılan kuyuya atılarak üzerlerinin toprakla örtüldüğü aktarıldı. Bu anları kayıt altına alan bir vatandaşın "Sarayönü Belediyesi köpekleri vurup, kuyu kazarak atıyor. Dün de vurup getirdiler" ifadeleri ile vahşeti aktarmıştı.