24 Ekim Cuma günü gece saatlerinde Bodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy Adası’na geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan bot battı.

2’Si Çocuk 17 Kişinin Ölümüne Neden Oldular (5)

İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde; 77 personel, 13 araç, 4 sahil güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik Özel Dalış Timi, 1 Termal İHA ve 1 helikopter ile yapılan arama kurtarma çalışmalarında 2 göçmen sağ olarak kurtarıldı.

2’Si Çocuk 17 Kişinin Ölümüne Neden Oldular (4)

Göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 1 şahıs ve 16 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Yaşamını yitirenlerden 2’sinin çocuk olduğu bildirildi.

2’Si Çocuk 17 Kişinin Ölümüne Neden Oldular (3)

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

2’Si Çocuk 17 Kişinin Ölümüne Neden Oldular (2)

Soruşturma kapsamında Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bodrum ile 3 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda gözaltına alınan toplam 17 şüpheli, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İHA