Uşak Üniversitesi öğrencisi Hilal Maden sınıf öğretmeni ile geliştirdiği projesinde mevcut olarak var olan bir sorunun çözüme kavuşmasında büyük fayda sağladı.

Düzenlemiş olduğu ilk etkinlik zorbalığa uğramış hayali bir arkadaşa motivasyon mektubu yazmaktı. Mektup yazmanın sonrasında öğrenciler sevgi kartlarını renklendirerek birbirlerine hediye ettiler. Sınıfta zorbalık yapan ve hayatlarının bir kısmında uğramış oldukları zorba davranışların farkına varmalarına İletişim Fakültesi öğrencisinin Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni ile hazırlamış olduğu sunum yardımcı oldu. 

İYİ Kİ VARSIN!

Hediye kartları, kendilerini birtakım farklılıklarından dolayı yalnız hisseden öğrencilerin birbirlerine dostluk adımlarında bulunmalarına büyük fayda sağladı.

Farklı bir etkinlik günün de ise öğrenciler sınıf öğretmenin de katılımı ile afişler hazırlayarak tekrardan akran zorbalığı konusunu pekiştirerek kalıcı bir şekilde öğrenmiş oldular. Zorba olmamak ve eğer zorbalığa maruz kalırlarsa ne yapmaları gerektiği konusunda bilgi sahibi oldular.

Editör: Haber Merkezi